Wie we zijn

Technisch adviesbureau Krado is in 2018 opgericht. Op dit moment werken er vier medewerkers bij Krado, zie hieronder hun profielschets. Het is onze ambitie om op termijn te groeien naar acht medewerkers. Binnen diverse opdrachten werken we samen met bedrijven en zelfstandigen.

We kenmerken ons door de volgende aspecten:

  • Energiek: klanten zijn blij om ons te zien, we brengen energie
  • Betrouwbaar: we komen afspraken na en halen deadlines
  • Verstand van zaken: no-nonsense, ruime werkervaring en hoogopgeleid


Patrick Groenewoud: meewerkend voorman met verstand van zaken

Patrick Groenewoud - Krado - Energie(k) management & advies

Patrick is een gedreven professional die graag als technisch projectleider aan energietechnische projecten werkt. Hij is breed inzetbaar en heeft meer dan 10 jaar werkervaring met zowel advies- als engineeringsprojecten gericht op de midden- en hoogspanningsnetten. Patrick heeft een goed analytisch vermogen en brengt energie in de samenwerking binnen een team.

 

In zijn carrière is Patrick een aantal jaar teamleider van het team EMC & Verbindingen bij Movares Energy geweest. In deze rol heeft hij circa 10 medewerkers aangestuurd en beoordeeld. Verder heeft hij als adviseur voor klanten als TenneT, Stedin, Netbeheer Nederland en de Autoriteit Consument en Markt gewerkt. Enkele projectvoorbeelden: technische due diligence, variantenstudie storingsreductie en landstation Borssele.

 

Patrick studeerde met succes Energietechniek (HTS) en Electrical Engineering (TU). Om zichzelf breder te ontwikkelen heeft hij een MBA-opleiding gevolgd en afgerond.


Tim Minkes: enthousiaste adviseur voor technische vraagstukken

Tim is een enthousiaste medior adviseur met veel ervaring in elektriciteitsnetten en tractie-energiesystemen. Hij levert graag een bijdrage aan de steeds complexer wordende energie-infrastructuur. Tim kenmerkt zich door zijn sterk analytische vermogen en zijn betrokkenheid bij klanten. 

 

Tim heeft jarenlang ervaring opgedaan als (technisch) adviseur bij Movares. Hij heeft toen vooral gewerkt aan vraagstukken over EMC, Power Quality en kabels. Tim is vaardig in het opzetten van modellen voor het analyseren van netten en meetdata. Zo heeft hij voor DNV GL met machine learning technieken middenspanningskabels geanalyseerd. Binnen Young Movares is hij jarenlang actief geweest in het bestuur.

 

Tim heeft de opleiding Electrical Engineering aan de TU Eindhoven afgerond en beschikt over een digitaal veiligheidspaspoort en VCA VOL. Hij is o.a. actief (geweest) binnen de vereniging EMC-ESDNEN-NEC EMC en Cigré C4 System Technical Performance

 


Walter Hulshorst: verbindende manager met gevoel voor de praktijk

Walter Hulshorst - Krado - Energie(k) management & advies

Walter heeft meer dan 25 jaar ervaring binnen de energiebranche. Hij is graag bezig met het daadwerkelijk implementeren van processen op de werkvloer. Walter is binnen DNV GL Energy manager geweest van de teams Energy Advisory Lab, Substations en Power System Planning. Onder zijn leiding heeft het Lab in een half jaar tijd de ISO 17025 accreditatie behaald.

 

Storingen en betrouwbaarheid van energiesystemen vormen een rode draad in de loopbaan van Walter. Na het ontwerpen van transformatoren, werd Walter halverwege de jaren 90 verantwoordelijk voor de installatie- en storingsdienst van papierproducent Parenco. Daarna was hij vanuit KEMA projectmanager van een landelijk storingsregistratieproject en heeft hij bij Alliander gewerkt aan de uitrol van stuursignaal gas, inclusief de inrichting van het storingsproces.

 

Walter heeft de opleidingen energietechniek (MTS) en elektrotechniek (HTS) afgerond. Daarnaast heeft hij diverse trainingen gevolgd, waaronder scrum master, elektrische veiligheid (NEN 3140/3840), VCA VOL en Prince 2 Practitioner. Walter is lid (geweest) van diverse platforms waaronder Smart Energy NL, het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en de Nederlandse Vereniging van Doelmatig Onderhoud.


Rik Luiten: werkt graag op het raakvlak van techniek en beleid

Rik Luiten - Krado - Energie(k) management & advies

Rik heeft een bijzondere interesse in netkwaliteit en netontwikkeling. Hij is zijn carrière begonnen als consultant bij KEMA T&D. Daarna heeft hij ruim tien jaar bij Movares gewerkt. Eerst als inhoudelijk projectmanager en daarna als manager van Movares Energy. Onder zijn leiding is deze afdeling gegroeid van circa 20 naar 50 professionals. Sinds 2018 is hij oprichter en mede-eigenaar van Krado. 

 

Rik vindt het leuk om partijen met verschillende belangen op één lijn te krijgen. Hij heeft veel ervaring als voorzitter van technische werkgroepen en normcommissies. Hij is o.a. actief (geweest) binnen Smart Energy NLNEN-NEC, de Vakbeurs EnergieDutch Power en het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities.

 

Rik studeerde met succes Energietechniek (MTS), Algemene Operationele Techniek (HTS) en Techniek en Maatschappij - Energiebeleid (TU). Hij heeft aanvullend diverse cursussen gevolgd, waaronder BOSNO, Prince 2, VCA VOL, Verbindend Leiderschap en Entrepreneuring.